Nieuw handboek veiligheidsinitiatieven

Van Initiatief tot Impact omschrijft precies wat het nieuwe handboek van Veiligheidsinitiatief doet: het helpt mensen een gemeenschap oprichten die impact heeft op de samenleving.

De vele praktische vaardigheden van veiligheidsinitiatieven in Nederland, hun uitdagingen en vragen zijn de basis van dit boek.

De ervaring leert dat niet juridische kennis of vaardigheden om misdadigers te stoppen het belangrijkste is voor veiligheidsinitiatieven. Het belangrijkste voor veiligheidsinitiatieven is om elkaar te kunnen vertrouwen en gedeelde verwachtingen te hebben over positief gedrag in hun ideale buurt. Dat vertrouwen slaat op wat je beide belangrijk blijkt te vinden, zoals dat goede buren belangrijk zijn en dat je verschillen kunt overbruggen.

Succesvolle veiligheidsinitiatieven zijn daarom niet alleen bezig met veiligheid, maar met het ontwikkelen van een vertrouwde groep mensen die zich identificeert met haar wijk en er het beste van maakt met omwonenden.

Deze uitgave focust op ledenwerving, een groep bij elkaar houden, samenwerken met veiligheidspartners en samen doelen realiseren. Een 4-delige training wordt tot april 2021 gratis aangeboden aan een aantal gemotiveerde veiligheidsinitiatieven.

Van Initiatief tot Impact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *