Certificering Zaanstad

Buurtpreventie Zaanstad is gecertificeerd door Veiligheidsinitiatief. Een certificering betekent dat de  buurtpreventie een hechte gemeenschap is, die relevant voor veiligheidspartners en de ambitie hebben om hun effectiviteit te vergroten.

Het certificaat, ondertekening door de burgemeester Hamming van Zaanstad, enkele leden van Buurtpreventie Zaanstad en Veiligheidsinitiatief

Buurtpreventie Zaanstad  is een team van ruim 100 inwoners van de gemeente die zich inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Ze doen rondes en letten op onveilige en mogelijk  verdachte situaties. Ze leggen contact met bewoners en bevorderen zo een sfeer van vertrouwdheid.

Het team zelf is hecht, en werkt ook goed samen met andere partners. Buurtalarm075 is  een goed dekkend netwerk van bewoners verbinden door een Telegram app. Veel mensen die in de buurtpreventie zitten, zitten ook in de Buurtalarm075, waardoor beide versterken. De samenwerking met gemeente en politie zorgt voor kennisoverdracht en gezamenlijke activiteiten.

De ambities van Buurtpreventie Zaanstad zijn om verder te groeien en een steeds relevantere groep binnen Zaanstad te worden – niet als professionals, maar juist voor en door bewoners. Daarbij zoeken zij consequent de samenwerking met veiligheidspartners.

De certificering is niet alleen een erkenning van de huidige kwaliteiten, maar ook een startpunt voor verdere ontwikkeling. Daarin kan Veiligheidsinitiatief training bieden, ondersteuning bij community opbouw, partners betrekken in gezamenlijke activiteiten of doelen en de impact van alle activiteiten op de veiligheid en leefbaarheid inzichtelijk maken.

Veiligheidsinitiatief feliciteert Zaanstad met de erkenning van hun kwaliteiten en ziet uit naar verdere samenwerking.

2 reacties

  1. Het stukje “De samenwerking met gemeente en politie zorgt voor kennisoverdracht en gezamenlijke activiteiten.” geldt niet voor BuurtAlarm075. De samenwerking t.a.v. BuurtAlarm075 met de wijkagent dateert uit 2014 – 20215 (Yvonne van der Laan). Daarna is er nooit sprake meer geweest van enige samenwerking. De nieuwe wijkmanager had vorig jaar juni het plan om dit weer op te pakken…

    1. Beste Dick, BuurtAlarm075 is partner van Buurtpreventie Zaanstad maar jullie werken inderdaad nog niet samen met de gemeente. Veiligheidsinitiatief breekt een lans voor jullie en we zorgen dat jullie aan tafel komen. Groeten, Lucien van Veiligheidsinitiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *