Community of Practice initiatieven: ledenwerving

1 december 19:30 – 21:00 met MS Teams (link wordt verstuurd naar je e-mail adres)

Burgerinitiatieven in veiligheid, welzijn en leefbaarheid, online en fysiek aanwezig

Meer leden, meer betrokken en een meer divers ook, zijn wensen die hoog op de lijstjes van onze initiatieven staan. Het kwam als belangrijk thema naar voren tijdens het recente congres (volledige registratie). Niemand verwacht dat het makkelijk of vanzelf gaat, maar wat werkt? Waar moet je aan blijven werken? Of is het een houding? Is het alleen weggelegd voor charismatische mensen? De komende periode gaat Veiligheidsinitiatief uitdiepen hoe initiatieven een grotere en meer diverse groep bewoners aan zich kunnen binden.

We beginnen met de Stichting Ik Wil, een stichting die gericht is op verbinding, dat iedereen erbij hoort. Ze laten dat onder andere zien door mensen uit verschillende leeftijdsgroepen en culturen te verbinden. Waarom, met welke insteek en met welk resultaat? Daarover gaat hun presentatie a.s. community of practice 1 december.

Wij nodigen jou uit om je ervaringen te delen, te toetsen en van elkaar te leren wat wel en niet werkt en waarom.

Agenda

  • 19:20 online verbinding gaat open met koffie (bring your own)
  • 19:30 Welkom!
  • 19:32 Terugblik op congres
  • 19:35 Succesvolle wervingstrategiën van oprichters Stichting Ik Wil: Esra Altmis en Leyla Kalender
  • 19:55 deel je ervaringen, ambities en obstakels.
  • 20:45 afronden en afspreken

Contact houden

Wil je contact houden met elkaar? Dat kan! Vraag tijdens de sessie om elkaars gegevens – waar nodig ondersteunen wij bij uitwisseling van contactgegevens.

[contact-form-7 id=”511″ title=”Online bijeenkomst burgerinitiatieven 1 december”]

Over Communities of Practice

Iedere wijk, lid en coördinator is uniek. Toch zijn de uitdagingen en kansen vaak vergelijkbaar. Cohesie van de groep, communiceren met elkaar, samenwerking met gemeenten, financiering, discipline, ledenwerving, enz. enz.

Eens per maand bepreken initiatieven hun ervaringen over een thema in een community of practice.

Communities of practice bieden een platform voor geïnteresseerden om met elkaar te leren door ervaringen te delen en te bespreken welke praktijken relevant en welke oplossingen het beste zijn. Veiligheidsinitiatief begeleidt de gesprekken, zorgt voor een thema en een spreker, uiteraard rekening houdend met de wensen van de deelnemers.

Eens per half jaar worden de verschillende thema’s gebundeld in een praktijkboek waar de thema’s van het afgelopen half jaar in staan beschreven en de oplossingen die er voor zijn aangedragen.