Community of Practice

Citaten online bijeenkomst

Tweede Kamerlid Chris van Dam

Van Dam gelooft dat gemeenschappen het verschil maken. In de buurt en met elkaar maken we het vertrouwd, leefbaar en veilig. Het Kamerlid dat recent bekendheid verwierf met de naar hem genoemde commissie Van Dam over de toeslagenaffaire en de commissie digitalisering overheid, gaat met onze veiligheidsinitiatieven in gesprek. Wat zijn zíjn ambities voor deze vorm van samenwerken? Wat zijn die van ons? Wat kunnen we van elkaar verwachten? Vindt relevante citaten uit de bijeenkomst in de blog!

    Over communities of practice

    Iedere wijk, lid en coördinator is uniek maar de ambities, uitdagingen en kansen zijn vergelijkbaar. Leden van veiligheidsinitiatieven, de wijkagent en de ambtenaar van gemeente kunnen hier uitdagingen en oplossingen uitwisselen.

    Eens per maand bepreken initiatieven hun ervaringen over een thema in een community of practice.

    Communities of practice bieden een platform voor geïnteresseerden om met elkaar te leren door ervaringen te delen en te bespreken welke praktijken relevant en welke oplossingen het beste zijn. Veiligheidsinitiatief begeleidt de gesprekken, zorgt voor een thema en een spreker, uiteraard rekening houdend met de wensen van de deelnemers.

    Eens per half jaar worden de verschillende thema’s gebundeld in het handboek Van Initiatief tot Impact