Meedoen

Waarom Veiligheidsinitiatief?

Veiligheidsinitiatief is een vereniging. Dat is niet voor niets: door ons te verenigen vinden we elkaar makkelijker, hebben we meer invloed op de buurt en een betere positie bij onze partners.

Op welke manieren kan je meedoen?

Community of practice

Hoe pakken we als burgers zelf onveiligheid en overlast aan? Wat maakt dat effectief? Lezing van relevante deskundigen over problematiek, vraag en antwoord sessie.

Adviseer de gemeente en politie over samenwerking, beleid, financiering, etc.

Geef je naam en email door voor een uitnodiging van de volgende.

  Lid worden

  Wil je zorgen voor een veilige en fijne buurt? Dat kan met een netwerk aan bewoners die elkaar vertrouwen en samen iets willen bereiken.

  Help ons dat netwerk vormen door lid te worden.

  Je lidmaatschap geldt ook voor andere teams die in jouw gemeente actief zijn. Jullie kunnen worden gecertificeerd, krijgen intake gesprekken en kort advies over ontwikkeling.

  Als een persoon of groep lid wil worden, zal Veiligheidsinitiatief het lidmaatschapsgeld bij de gemeente factureren. De kosten voor buurtpreventie worden dan met belastinggeld betaald, net als andere veiligheid- en leefbaarheidsmaatregelen.

  Veiligheidsinitiatief begeleidt jouw start of jullie gezamenlijke ontwikkeling.

  Lidmaatschap kost €250,- voor alle buurtpreventieteams in de gemeente en per stadsdeel in de G4.

   Help ons met lidmaatschap!


   Deelnemen aan het V-programma helpt je gemeenschap uitbouwen en versterken, je positie bij veiligheidspartners zoals politie en gemeente verbeteren en te richten op impact bereiken.